Fish and Bone

The Fish and Bone on Newbury Street in Boston

Fish and Bone

The tiered toy bin is modeled on the old rotating nail bins found in lumber yards. The store owner wanted a clean modern look that would appeal to the Newbury Street shopping set, while adding some creative, fun elements that would match the wag of tails.

Fish and Bone

The retail space is long, tall and narrow with very limited back room storage. These display cabinets have storage above and below, while the product is at optimal viewing height.

Fish and Bone

The simple white finish on the cabinets keep focus on the merchandise.

Fish and Bone

The orange ladder allows staff to access the storage above, while adding a playful element.


Stone Coast Fund Services

Stone Coast Fund Services

This downtown Portland office space was originally filled with heavy mahogany woodwork that served the previous corporate clients, but did not fit the image of a tech-savvy financial sevices company. We wanted to achieve a clean, uncluttered look and an open design.

Stone Coast Fund Services

The new glass doors are framed by parts of the woodwork that we salvaged and recylced.

Stone Coast Fund Services

This sixth floor space has views on every side of the building: interesting urban streetscapes to harbor vistas and the islands beyond. The extensive use of glass in the partitions and doors allows the entire floor to enjoy the panoramic views.


Coffee By Design

Coffee By Design at LL Bean in Freeport

Coffee By Design

Our goal was to help the client stay true to their brand and conform to the design structure within LL Bean. Natural woods and brown and black materials make up the palette. Carefully laid-out equipment and floor plans makes quick, efficient service look effortless.

Coffee By Design at ll Bean

The ceiling canopy was inspired by the material and design of a wooden canoe.


Coffee By Design

Congress Street Facade Renovation

Coffee By Design, Congress St. Portland

The original storefront from the 30s had a recessed center entrance framed by angled display windows. The entry way was better suited for a merchandise retailer, not a high volume cafe. The new design allows for good traffic flow, more room to socialize and retains the original leaded glass transom.


Back to Top

Contact Us

Prospect Design
207-749-7400
info@prospectdesign.me